Margot Dieleman
SAN
een gevecht met leukemie

Koen Van Hoeylandt schreef een bijzonder mooi boek voor en over Sandra, zijn vrouw die in 2009 haar strijd tegen kanker verloor.

Boekvoorstelling op zondag 24 februari 2013 om 15:00 in het Asielcentrum van Sint-Niklaas, Kasteelstraat 8.

Inleiders:
Leo De Haes - Johan Braeckman - Christel Geerts - Stef Van Bellingen
Muzikaal optreden van het Goeyvaerts Strijktrio

San, een vitale, reislustige vrouw van 38, krijgt leukemie. Ze gaat op zoek naar de beste dokters en informeert zich via internet over de allernieuwste medicatie en mogelijke therapieën. Meer dan zeven jaar vecht ze met al haar krachten tegen de dood, hierin gesteund door de talrijke vrienden en vriendinnen.
Haar gedrevenheid en worsteling met het leven eisen ook slachtoffers. Haar verbeten levensdrift veroorzaakt conflicten en jaagt geliefden weg, die haar verwijten dat ze te veel met haar ziekte bezig is. Maar er is ook de onverwoestbare liefde van en voor haar man. Wanneer San de controle over haar leven dreigt de verliezen, kiest ze bewust voor euthanasie.
San is helaas geen verzonnen verhaal. Het ontroert, het irriteert, het wekt soms ook machteloze woede. San is tegelijk dagboek, medisch verslag, reisverhaal en thriller. Een tragisch relaas ook, dat ons helpt te beseffen hoe fragiel en kostbaar het leven is.

Met een Woord Vooraf van professor Etienne Vermeersch.

Auteur : Koen Van Hoeylandt
Coverfoto : Margot Dieleman
ISBN 9789089242426
€ 19,95