Margot Dieleman


HEBBEDING

Hebbeding is het derde kinderboek van Kristel Deweerdt. Deze keer heeft ze hiervoor samengewerkt met fotografe Margot Dieleman.

Hebbeding is een origineel fotoboek over hebben en zijn. Ben je wat je hebt? Wat heb je en wat wil je hebben? Wil je hebben wat je niet bent? Wie wil je zijn?
Deze en andere vragen waren het uitgangspunt voor associaties en spielereien rond hebben en zijn. We volgen een meisje van 11 terwijl haar gedachten en vragen langzaam overgaan van hebben naar zijn.

Kristel Deweerdt over de samenwerking met Margot Dieleman:
“Ik kwam eerder toevallig in contact met Margot Dieleman. Ik zag haar werk op een tentoonstelling en het sprak mij erg aan. Wat me opviel waren de felle kleurvlakken in haar foto’s. Ik vertelde haar over het idee om een kinderboek te maken rond hebben en zijn en op basis van een eerste aanzet van de tekst maakte zij een selectie van foto’s. Zo ging het enkele keren heen en weer. Na enkele maanden kwamen tekst en foto’s tot een eenheid waar we beiden heel tevreden mee zijn.”

De sobere maar eigenzinnige vormgeving van Leen Depooter van Quod heeft het boek een meerwaarde gegeven en er een echt hebbeding van gemaakt.

Hebbeding is verschenen bij Uitgeverij Lannoo. Deze uitgeverij heeft zich met kinderboekenuitgever Sofie Van Sande de laatste jaren geprofileerd aan de top van de Vlaamse kinderboeken. Haar vertrouwen in dit niet voor de hand liggend thema dat wordt ondersteund met foto’s in plaats van prenten, heeft deze publicatie mogelijk gemaakt.

ISBN 9 789020 981971
verkoopprijs € 14,95
aantal blz : 96