Margot Dieleman


SWEET DISPOSITION

‘Sweet Disposition’ is een groepstentoonstelling die haar oorsprong vond in het project ‘WIND #1 | over wind durven dromen’, een tentoonstelling met werk van een vijf-tal bevriende kunstenaars in Galerie Pim De Rudder (mei 2014).

Deze tentoonstelling inspireerde Griet Ivens, directeur van CC Ter Dilft te Bornem, om het concept van ‘de droomgedachte’ verder uit te bouwen. Het durven dromen over de horizon en andere grenzen heen, confronteert namelijk de mogelijkheden van het ‘vrije denken’ met de beperkingen van het ‘vrije kiezen’.

Het innemen van een positie bij het kiezen in deze context legt verwantschappen en tegenstellingen bloot . De tentoonstelling toont relaties tussen de deelnemende kunstenaars en hun werk enerzijds en doet vragen rijzen over de aard van de omgeving waarin hun werk gewoonlijk wordt getoond (lokale ruimte, galerie, museum,…) anderzijds.

In CC Ter Dilft tref je werk aan van: Frans Heirbaut, Henk Fish, Jacques Neve, Jan Dibbets, Jan Stremes, Justine Bougerol, Koenraad Dedobbeleer, Léon Spilliaert, Margot Dieleman, Marthe Wéry, Michel François, Niels Donckers, Raoul De Keyzer en Robert De keersmaecker..

Opening op zaterdag 28 maart om 19u30
Inleiding door Griet Ivens

Van 29 maart tot en met 19 april 2015
Telkens op zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur en tijdens de voorstellingen in de schouwburg
Vrij bezoek mogelijk op aanvraag
Gesloten op 5 april
CC Ter Dilft
Sint-Amandsesteenweg 41-43
2880 Bornem